Rendezvény a szakképzésben elérhető képzésekről

„Tájékoztatás a szakképzésben elérhető képzésekről, valamint a képzési rendszerről” címmel került megrendezésre 2023. 04. 18-án 14 órai kezdettel a Tatabányai Szakképzési Centrum és a Tatabányai Tankerületi Központ közös rendezvénye.

 Az általános iskoláinak igazgatói és 6., 7.  évfolyamok osztályfőnökei részére a következő tanév pályaválasztását elősegítő tanácskozáson Vereckei Judit, tankerületi igazgató köszöntő szavai után Pákozdi Szabolcs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója, Pataki Attiláné, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőralezredese, valamint Büki Zoltán, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgató-helyettese és Lendvai Ferenc, a Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközpont ügyvezetője tartott ismertetőt az általuk folytatott tevékenység bemutatásáról.

Az előadások után a Tatabányai SZC Bánki Donát – Péch Antal Technikumának bejárására került sor, ahol a résztvevők megismerkedhettek a 21. századi szakképzés eszközeivel, laborjaival. Ezek biztosítják, hogy a szakképzésben tanuló diákok a szakmájuk elsajátítása során a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő tudást kapnak.

Ezt követően a Tatabányai SZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola tanulói által az ágazati alapvizsgára készített termékek kóstolására, fogyasztására volt lehetőség. A tanulók a büfé előkészítése során is megmutatták, mennyire felkészültek arra, hogy a következő tanévben már a duális képzésben folytassák tanulmányaikat éttermekben, cukrászdákban.