Európai Hulladékcsökkentési Héten I. helyezést ért el a Mikes

A Tatabányai SZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium a 2023. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét Oktatási intézmény kategóriában az I. helyezést érte el.

A Tatabányai SZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium a 2023. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét Oktatási intézmény kategóriában az I. helyezést érte el.

Köszönjük az intézmény oktatás ágazatában tanuló diákjainak, Borka Gréta és Tóber Brigitta tanárnőknek, hogy példát mutattak abban, hogy kreatívan is sokat tehetünk a környezetünkért!

Gratulálunk a projekt szervezőinek és minden résztvevőjének! Kíváncsi vagy, milyen csodák születnek, amikor a kreativitás találkozik a fenntarthatósággal? A Tatabányai SZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium diákjainak lenyűgöző kezdeményezése az Európai Hulladékcsökkentési Héten! Az iskola diák közössége és tanárai egyedi játékos fejlesztő eszközöket készítettek újrahasznosított anyagokból a kisgyermekek számára, emellett három kulcsfontosságú szempontra is odafigyeltek: csökkentsd a hulladék mennyiségét, használd újra, és hasznosítsd újra! 

Kattints a videóra és ismerd meg a diákok elképesztő kezdeményezését a fenntarthatóság jegyében!

A következő héten az iskola tanulói az újrahasznosított anyagokból készített fejlesztő játékokkal meglepték az óvodásokat. Ez az élmény a diákok számára visszahozta a gyermekkor varázslatos emlékeit. Több tanulót pedig ez a nap erősítette meg abban, hogy a választott szakma nem csupán egy foglalkozás, hanem egy hivatás, egy életcél, egy lehetőség, hogy a jövőben ő is gyermekekkel foglalkozzon. Az óvodai látogatás egy érzelmekkel teli utazás volt a gyermekkorba és a fenntartható jövőbe egyaránt. Az alkotások pedig nemcsak játékokká váltak, hanem hidat építettek a múlt és a jelen, a tapasztalat és az álom között.