AGC

 

A 113 éves múlttal rendelkező AGC cégcsoport piacvezető az autóüveg gyártásban.  Magyarországon az AGC Glass Hungary Kft-t 2004-ben jegyezte be a cégbíróság. A következő évben zajlott a gyár építése a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, majd 14 évvel ezelőtt, 2006 áprilisában indult meg a tömegtermelés, az első kiszállítások az autógyáraknak.

Gyárunk  számára nagyon fontos a szakképzett munkaerőpótlás ezért mindig nagy hangsúlyt fektetett a tanulóképzésre mind középiskolai mind felsőfokú képzés tekintetében. A Tatabányai Szakképzési  Centrum tagintézményeiből 2010 óta fogadunk kötelező nyári gyakorlatra mechatronikai , gépész, villamos, logisztikai és pénzügyi  tanulókat. A műszaki utánpótlás elsődleges a csúcstechnológiájú automata , PLC vezérelt robotok, berendezések kezeléséhez.

A középiskolákat mint anyagi mint tárgyi eszközökkel támogatjuk. Évente több iskolának is jutattunk használt számítógépeket, monitorokat. Több programon keresztül igyekszünk támogatni a középiskolákat úgymint Könyvtári Támogatás, Kóta József ösztöndíj program, célzott rendezvények.

 

Tanulók száma  

2017

2018

2019

2020

Középiskolai-TSzC

6

7

5

9

Felsőfokú-Országos

4

3

3

4

Az Edutus Egyetemhez  a győri ,budapesti műszaki egyetemekhez számos támogatási szerződéssel kötődünk. Évente 6 fő hallgatót 10 hónapon keresztül ösztöndíjban részesítünk. A 6 hetes kötelező duális nyári gyakorlatot biztosítunk a karbantartás, termelés, logisztikai területen. A gyakorlatot elkötelezett és magasan képzett mérnököket, technikusok segítségével támogatjuk.

Cégünk az Edutus Egyetemnek egy PLC vezérelt robotot is ajándékozott az oktatás szemléltetésére.

Munkatársaink továbbképzésében nyújt segítséget az Edutus Egyetem, már több mint 15 fő szerzett munka mellett mechatronikai, műszaki menedzseri diplomát.

Éves szinten átlagosan30 millió forintot fordítunk képzésekre.

Főiskolai hallgatok nemcsak nyári, hanem évközi munkában, különböző projektekben való részvétellel is fejleszthetik szakmai, gyakorlati tudásukat az így keresett pénzzel tudják saját költségeiket fedezni.