Bánki Donát-Péch Antal Technikum

Automatikai technikus

Az automatikai technikus az automatizált gépek, berendezések, rendszerek és épületek szerelését, üzembe helyezését, karbantartását végző szakember.
Megtekint

Gépjármű mechatronikai technikus

A Gépjármű-mechatronikai technikus a gyártósorról lekerülő új autó műszaki átvételénél végzi feladatait.
Megtekint

Sportedző - sport szervező

Ajánlott minden fiatal számára, akinek a sport, sportolás iránti elkötelezettsége oly mértékű, hogy szívesen választja ezt a területet hivatásául.
Megtekint

Elektronikai technikus

Az elektronikai technikus a gyártó és a kiszolgáló ágazatok elektronikai és elektrotechnikai szakembere.
Megtekint

Mechatronikai technikus

Specializált gép- és járműgyártás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
Megtekint

Vegyész technikus

Kémiai és fizikai vizsgálatokat, klasszikus mennyiségi és minőségi analitikai és műszeres elemzéseket készít elő, végez és dokumentál.
Megtekint

Gépgyártás-technológiai technikus

Meghatározza a gyártás technológiai adatait, biztosítja a gyártóeszközök üzemeltetési feltételeit.
Megtekint

Szoftverfejlesztő és-tesztelő

A Szoftverfejlesztő és- tesztelő technikus olyan szakember, aki képes webes- és asztali alkalmazást (szoftvert) tervezni, fejleszteni, tesztelni és dokumentálni.
Megtekint

Intézmény címe: 2800 Tatabánya, Réti u. 1-5.

Telefon: +36-70/684-8511

E-mail: banki-pech@tszc.hu

Igazgató: Bardon Mónika

OM azonosító: 910006/011

Okleveles Mechatronikai technikus képzés a Bánki Donát – Péch Antal Technikumban!

Egyetem és a szakképzési centrum által közösen kidolgozott szakmai oktatás. Ez az együttműködés a középfokú és felsőfokú duális képzés, valamint a munkáltatói igények összehangolásával jött létre. Aki így végzi el a technikumot, a magasabb szintű szakmai ismeretekre utaló „okleveles technikus” megjelölést használhatja, az ezáltal megszerzett tudást pedig akár kreditpontként is beszámítják a későbbi felsőoktatási tanulmányai során. Felsőfokú továbbtanulásnál előnyt élveznek az okleveles technikusok a pontszámításkor.

“Téged is vár Tatabánya szívében a térség legnagyobb műszaki középiskolája, a Bánki Donát – Péch Antal Technikum. Ha érdeklődsz a technikai, műszaki, informatikai dolgok iránt, és szeretnél ilyen irányban továbbtanulni, akkor nálunk a legmodernebb eszközök, kiváló oktatók, valamint egy teljesen új – a XXI. század kihívásainak megfelelő - épület biztosítja azt, hogy piacképes tudást szerezz. Gépészet, informatika, elektronika, vegyipar, járműgyártás és sport ágazatokban nyújtunk magas színvonalú és használható tudást adó képzéseket. Ezek mellett jó kapcsolatokat ápolunk a környező cégekkel, ami segíti az életszerű gyakorlati tapasztalatok megszerzését és a későbbi elhelyezkedést a munkaerőpiacon. Az oktatás és a képzés mellett számos kiegészítő foglalkozással, szakkörrel, délutáni programmal várunk, megújult és könnyen megközelíthető iskolánkban.”