Magyar Honvédség

Kedves nyolcadikos diákok!

Számos fórumon olvashatjátok az utóbbi időben, milyen kedvező lehetőségeket kínál a Magyar Honvédség. A nagyszabású fejlesztések eredményeként a szárazföldi haderőnem és a légierő teljes megújuláson megy keresztül. A katonák modern, egyéni harcászati felszerelést kapnak és megindult a hazai fegyvergyártás, mely lőszer és lőporgyártással is kiegészül.

A Magyar Honvédség feladata az ország területének, lakosságának és függetlenségének fegyveres védelme. A katonák részt vesznek katasztrófahelyzetek és erőszakos cselekmények elhárításában, valamint állami protokolláris feladatok teljesítésében is. Nemzetközi szintű védelmi, békefenntartó és humanitárius tevékenységünk mellett közreműködünk a terrorizmus elleni harc katonai feladatainak ellátásában.

A katonai pálya felé vezető út első lépése lehet a Honvéd Kadét Program, amely lehetőséget nyújt számotokra, hogy saját érdeklődéseteknek megfelelően megismerkedhessetek a honvédséggel. Amennyiben a tatai Bláthy Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium honvéd kadét ágazati szakképzését választjátok, a 4 év alatt közel 1500 órában ismerkedhettek a honvédelemmel. A 12. év végén honvédelmi ismeretek tárgyból közép vagy emelt szinten érettségiztek, mellyel egy OKJ végzettséget is kaptok. Sok izgalmas szabadidős program is vár rátok, például lövészet, küzdősportok vagy ejtőernyőzés.

Persze az is elképzelhető, hogy jóval később, a középiskola, esetleg az egyetem után tetszik meg Nektek ez a hivatás. Tudtátok, hogy a honvédségben hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák is szolgálnak? A hivatásos katonák a feladataikhoz szükséges tudást katonai tanintézményekben sajátítják el, a szerződéses és a tartalékos szolgálati formák viszont kifejezetten civil végzettségű állampolgároknak szólnak.

A jelentkezés feltételei:

-nagykorúság

-magyar állampolgárság

-bejelentett magyarországi lakcím 

-büntetlen előélet 

-különböző szintű alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés

Amit kínálunk:

-dinamikus csapat

-változatos, kalandos élet 

-képzések, nyelvtanfolyamok

-külszolgálati lehetőség

-ösztöndíjak, plusz juttatások

A szolgálatvállalási lehetőségekkel kapcsolatban itt tájékozódhattok: https://www.iranyasereg.hu/page/szolgalatiformak 

Kérdéseitekkel keressétek toborzóinkat telefonon vagy üzenetben!

Elérhetőségeink:

https://www.iranyasereg.hu/page/toborzo_irodak

 

Katonai Toborzók