Pályaválasztás

Pályaválasztási kiadvány

Lapozd át kiadványunkat és ismerd meg a számodra legjobb választást!

Iskolák nyílt napjai

Bánki Donát Szakképző Iskola

Previous
Next

2022. november 16-án pályaválasztási nyílt napot tartottunk iskolánkban.

Milus Lajos igazgató úr köszöntötte a pályaválasztás előtt álló diákokat, az őket kísérő szülőket, tanárokat.  Előadást tartott a megújult szakképzési rendszerről, az ágazati alapképzésről, a duális képzőhelyekről, valamint az 2023/2024-es tanévre választható szakmákról.

A megjelentek Bánki logós lufit, feliratozott grafit ceruzát, pályaválasztási tájékoztató füzetet kaptak.

Az előadás után mindenki az érdeklődési körének megfelelő szakmához kapcsolódóan szakmai tanórán vehetett részt.

Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum

Previous
Next

A TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum 2021. november 16-án tartotta nyílt napját. 

Az érdeklődő 8. osztályosok és szüleik a Gazdálkodás és menedzsment, a Közlekedés és szállítmányozás és az Egészségügy ágazat követelményeiről kaptak tájékoztatást. Az egyes területek szakemberei, volt tanítványaink, mutatták be az iskolában tanultak gyakorlati felhasználásának lehetőségeit, munkahelyüket. 

A tájékoztatót követően megtekintették az intézmény szaktantermeit, tanóráit. A látogatók visszajelzése alapján vendégeink tartalmas, jó hangulatú programokon vettek részt. 

Az érdeklődők nagy száma – 250 fő felett – előrevetíti, hogy a technikumi képzés ismét népszerű lesz.

Bánki Donát - Péch Antal Technikum

Previous
Next

Az idei tanévben 2022. november 11-én rendeztük meg a nyílt napunkat. Az előregisztráció során több mint 400 diák jelentkezett iskolánk megtekintésére, többségük kísérővel tervezte a látogatást.

Ennek köszönhetően több mint 600 érdeklődő keresett fel minket a megye szinte minden régiójából. Iskolánk két épületében több mint húsz bemutató helyszínt hoztunk létre, ahol minden szakmánk megmutatta magát több oldaláról is, ezek mellett különböző színes programok és meglepetések várták a vendégeket.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon jól sikerült rendezvény keretében kaptak betekintést a nyolcadikos diákok és szüleik a város egyik legnagyobb technikumának életébe. A lelkes kollégáknak és diáksegítőknek hála sok diák érdeklődését sikerül felkeltenünk. 

Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium

Previous
Next

Iskolánkban, a Mikesben a mai napon, november 18-án tartottuk meg a nyílt napot. A pályaválasztás előtt álló diákok, érdeklődő szülők Vargáné Vojnár Katalin, igazgató asszony által tartott általános tájékoztató után ismerkedhettek meg a következő szakmákkal: informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus; kisgyermekgondozó, -nevelő; színház- és rendezvénytechnikus; mozgókép- és animációkészítő; oktatási szakasszisztens.  Minden szakma esetén rövid ismertetőt hallgathattak meg, majd interaktív, játékos formában kerültek közelebb az adott szakma rejtelmeihez. 

Köszönet minden kollégának, diáknak a szervezésért. Köszönjük, hogy a Mikessel voltatok, voltak!

Eötvös Loránd Szakképző Iskola

Previous
Next

Iskolánk idén is megtartotta nyíltnapját, ahol Oroszlány város és a környékbeli iskolák tanulói látogatták meg intézményünket. 

Gyermek- és ifjúság felügyelő tanulóink fogadták és kalauzolták a szakmáink iránt érdeklődő ifjú vendégekeinket és kísérőiket. A látogatók bepillantást nyerhettek a hegesztő, gépi és CNC forgácsoló, valamint a gyermek- és ifjúság felügyelő szakmák fortélyaiba.

Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

Previous
Next

A Keri november 10-i nyílt napján 3 idősávban kb. 200 érdeklődő volt, szülők, tanulók egyaránt. Volt marcipán figura készítés, sajtfondüs burgonyagombóc kóstoltatás, koktél készítés kóstolóval egybekötve, alma fóliázás és mérlegelés-árazás, masni hajtogatás, iskola bemutatása diák vezetéssel, iskolavezetői beiskolázási ismertető.

Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum

Previous
Next

A TSZC Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikumban november 5-én tartottuk az első nyílt napunkat. A rendezvényen sok általános iskola kb. 100 diákja vett részt, jöttek érdeklődő szülők is. Három nyitott tanítási órát lehetett meglátogatni, utána közös tájékoztatót tartottunk az iskolai felvételről, a meghirdetett szakmákról, a technikusi képzésről.

December 8-án vidám csapatversenyt szervezünk a nyolcadikos diákoknak. 

 A következő nyílt napunk január 12-én lesz, amire szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Melyik ágazatban hol tanulhatsz?

A legfontosabb dátumok

2023.02.22.

Középfokú iskolába történő jelentkezés határideje, felvételi lapok postázási határideje.

2023.03.17.-ig

A középfokú iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

2023.03.21-22.

Sorrend változtatás időpontja.

2023.04.28.

Iskola általi értesítés felvételről / elutasításról a jelentkezőnek.

2023.05.08-19.

Rendkívüli felvétel eljárás időpontja.

2023.06.21-23.

Beiratkozás a középfokú iskolába.