Pályaválasztás

Pályaválasztási kiadvány

Lapozd át kiadványunkat és ismerd meg a számodra legjobb választást!

A legfontosabb dátumok

2024. 02. 21.

Középfokú iskolába történő jelentkezés határideje, felvételi lapok postázási határideje.

2024. 03. 22-ig

A középfokú iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

2024. 04. 08-10.

Sorrend változtatás időpontja.

2024. 05. 02.

Iskola általi értesítés felvételről / elutasításról a jelentkezőnek.

2024. 05. 06-22.

Rendkívüli felvétel eljárás időpontja.

2024. 06. 26-28.

Beiratkozás a középfokú iskolába.

Iskolák nyílt napjai

Miért éppen a szakma?

Ma egy szakma többet ér, mint egy sima érettségi. Éppen ezért képzéseinket az ipari parkban lévő vállalatokkal karöltve alakítottuk ki, így ezek a munkaerőpiac kihívásaira reagálnak.

Az Életrevalók közössége

Melyik ágazatban hol tanulhatsz?

Egyes szakmák egészségügyi kizáró vagy korlátozó tényezőit vegyétek figyelembe a pályaválasztás során. Fontos, hogy olyan szakmát tanuljatok, amelynél sikeresen fel tudtok készülni a szakmai vizsgára és képesek vagytok a választott szakma szerinti tevékenység gyakorlására.

Nyílt napi képes beszámolók

Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola

Previous slide
Next slide

A komáromi Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola Tanműhelyében megismerkedhettek a diákok az intézményben tanulható szakmákkal: Fodrász, Vegyész technikus, Hegesztő, Villanyszerelő, Festő, mázoló, tapétázó, Gyógyszerkészítmény-gyártó, Gépjármű – mechatronikai technikus.

Bánki Donát Szakképző Iskola

Previous slide
Next slide

A Bánki Donát Szakképző Iskola pályaválasztási nyílt napján szép számmal vettek részt a környező településekről érkező pályaválasztás előtt álló diákok.

Az érdeklődők részt vehettek egy-egy szakmai órán, ahol megismerhették a képzési rendszert és a tanműhelyt is.

Bánki Donát - Péch Antal Technikum

Previous slide
Next slide

Az idei tanévben is megrendezésre került a Bánki Donát-Péch Antal Technikumban a nyílt nap, ahova az előregisztráció során több mint 300 diák jelentkezett.

Az iskola két épületében a diákok megismerkedhettek az intézményben tanulható szakmákkal. Mindemellett különböző színes programok és meglepetések is várták a vendégeket.

Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Previous slide
Next slide

A tatai Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nyílt napja iránt is nagy volt az érdeklődés. A diákok bepillantást nyerhettek a nyitott műhelyek interaktív szakmai foglalkozásaiba.

Eötvös Loránd Szakképző Iskola

Previous slide
Next slide

Az Eötvös Loránd Szakképző Iskola idén is megtartotta nyílt napját, ahol Oroszlány város és a környékbeli iskolák tanulói látogatták meg az intézményt. 

Gyermek- és ifjúság felügyelő tanulóink fogadták és kalauzolták a szakmáink iránt érdeklődő ifjú vendégekeinket és kísérőiket. A látogatók bepillantást nyerhettek a hegesztő, gépi és CNC forgácsoló, valamint a gyermek- és ifjúság felügyelő szakmák fortélyaiba.

Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola

Previous slide
Next slide

Sikeres pályaválasztási nyílt napot tartott a Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola is. Az érdeklődő diákok és szüleik megismerhették az intézményt és az ott oktatott szakmákat, valamint kipróbálhatták tehetségüket is.

Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

Previous slide
Next slide

A Keriben is megrendezésre került az idei nyílt nap. Az intézmény vezetősége beiskolázási ismertetőt tartott, majd utána a Keris diákok a látogatókat körbe vezették, bemutatták nekik az iskolát és apróbb szakmai fogásokat is.

Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum

Previous slide
Next slide

Idén is többszáz látogatót fogadott nyílt napján a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum. Az érdeklődők tájékoztatást kaptak képzésekről (gazdálkodás menedzsment, közlekedés és szállítmányozás, egészségügy) és bepillantást nyerhettek a bemutató órákra. 

Kultsár István Technikum és Szakgimnázium

Previous slide
Next slide

A komáromi Kultsár István Technikum és Szakgimnázium is megtartotta idei nyílt napját. Az erre ellátogató diákok és szüleik átfogó képet kaptak az intézmény képzéseiről és az egyes szakmákról. 

Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium

Previous slide
Next slide

A tatabányai Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium is megrendezte nyílt napját. A pályaválasztás előtt álló diákok, érdeklődő szülők Vargáné Vojnár Katalin, igazgató asszony által tartott általános tájékoztató után megismerkedhettek az induló képzésekkel. Minden szakma esetében egy rövid ismertető után a szakmához tartozó eszközöket is kipróbálhatták a diákok.

Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum

Previous slide
Next slide

A Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum nyílt napján három nyitott tanítási órát lehetett meglátogatni. Ezt követően egy közös tájékoztatót tartottak az iskolai felvételről, a meghirdetett szakmákról, a technikusi képzésről.