Pályaválasztás

Pályaválasztási kiadvány

Lapozd át kiadványunkat és ismerd meg a számodra legjobb választást!

A legfontosabb dátumok

2024 .02. 21.

Középfokú iskolába történő jelentkezés határideje, felvételi lapok postázási határideje.

2024. 03. 22-ig

A középfokú iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

2024. 04. 08-10.

Sorrend változtatás időpontja.

2024. 05. 02.

Iskola általi értesítés felvételről / elutasításról a jelentkezőnek.

2024. 05. 06-22.

Rendkívüli felvétel eljárás időpontja.

2024. 06. 26-28.

Beiratkozás a középfokú iskolába.

Iskolák nyílt napjai

Miért éppen a szakma?

Ma egy szakma többet ér, mint egy sima érettségi. Éppen ezért képzéseinket az ipari parkban lévő vállalatokkal karöltve alakítottuk ki, így ezek a munkaerőpiac kihívásaira reagálnak.

Az Életrevalók közössége

Melyik ágazatban hol tanulhatsz?

Nyílt napi képes beszámolók

Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola

Előző
Következő

Idén is nagy sikerrel zárta a nyílt napot a komáromi Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola. 

Az érdeklődők megismerhették az intézményben tanulható szakmákat és számos információval gazdagodtak.

Bánki Donát Szakképző Iskola

Előző
Következő

A Bánki Donát Szakképző Iskola pályaválasztási nyílt napján Milus Lajos igazgató úr köszöntötte a az érdeklődőket. Előadást tartott a megújult szakképzési rendszerről, az ágazati alapképzésről, a duális képzőhelyekről, valamint az 2023/2024-es tanévre választható szakmákról.

Az előadás után mindenki az érdeklődési körének megfelelő szakmához kapcsolódóan szakmai tanórán vehetett részt.

Bánki Donát - Péch Antal Technikum

Előző
Következő

Az idei tanévben is megrendezésre került a Bánki Donát-Péch Antal Technikumban a nyílt nap, ahova az előregisztráció során több mint 400 diák jelentkezett.

Ennek köszönhetően több mint 600 érdeklődő kereste fel az intézményt a megye szinte minden régiójából. Iskola két épületében több mint húsz bemutató helyszínt hoztak létre, ahol minden szakma megmutatta magát több oldaláról is. Ezek mellett különböző színes programok és meglepetések várták a vendégeket.

Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Előző
Következő

A tatai Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is megtartotta a nyílt napját, ahol a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik megismerhették az intézményben tanulható szakmákat.

Eötvös Loránd Szakképző Iskola

Előző
Következő

Az Eötvös Loránd Szakképző Iskola idén is megtartotta nyílt napját, ahol Oroszlány város és a környékbeli iskolák tanulói látogatták meg az intézményt. 

Gyermek- és ifjúság felügyelő tanulóink fogadták és kalauzolták a szakmáink iránt érdeklődő ifjú vendégekeinket és kísérőiket. A látogatók bepillantást nyerhettek a hegesztő, gépi és CNC forgácsoló, valamint a gyermek- és ifjúság felügyelő szakmák fortélyaiba.

Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola

Előző
Következő

December 1- jén sikeres pályaválasztási nyílt napot tartott a Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola. Az érdeklődő diákok és szüleik megismerhették az intézményt és az ott oktatott szakmákat.

Duális partnerek közül a Grundfos is bemutatkozott, továbbá az építőiparban ismert Mapei és a Wienerberger is bemutatót tartott. Az érdeklődők ki próbálhatták tehetségüket a különböző szakmákban.

Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

Előző
Következő

A Keri nyílt napján több, mint 250 érdeklődő volt, szülők, tanulók egyaránt. Az intézmény vezetősége beiskolázási ismertetőt tartott, majd utána a Keris diákok a látogatókat körbe vezették, bemutatták nekik az iskolát és apróbb szakmai fogásokat: marcipánfigura készítését, alma fóliázást, mérlegelést-árazást, csomagolást, masni és szalvéta hajtogatást is.

Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum

Előző
Következő

Idén is többszáz látogatót fogadott nyílt napján a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum. Az érdeklődők tájékoztatást kaptak képzésekről (gazdálkodás menedzsment, közlekedés és szállítmányozás, egészségügy) és bepillantást nyerhettek a bemutató órákra. 

Kultsár István Technikum és Szakgimnázium

Előző
Következő

A komáromi Kultsár István Technikum és Szakgimnázium is megtartotta idei nyílt napját. Az erre ellátogató diákok és szüleik átfogó képet kaptak az intézmény képzéseiről és az egyes szakmákról. 

Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium

Előző
Következő

A tatabányai Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium is megrendezte nyílt napját. A pályaválasztás előtt álló diákok, érdeklődő szülők Vargáné Vojnár Katalin, igazgató asszony által tartott általános tájékoztató után ismerkedhettek meg a következő szakmákkal: informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus; kisgyermekgondozó, -nevelő; színház- és rendezvénytechnikus; mozgókép- és animációkészítő; oktatási szakasszisztens.  Minden szakma esetén rövid ismertetőt hallgathattak meg, majd interaktív, játékos formában kerültek közelebb az adott szakma rejtelmeihez. 

Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum

Előző
Következő

A Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum nyílt napján három nyitott tanítási órát lehetett meglátogatni. Ezt követően egy közös tájékoztatót tartottak az iskolai felvételről, a meghirdetett szakmákról, a technikusi képzésről.