Pályaválasztás

Pályaválasztási kiadvány

Lapozd át kiadványunkat és ismerd meg a számodra legjobb választást!

Iskolák nyíltnapjai

Bánki Donát Szakképző Iskola

Previous
Next

2021. November 10-én nyílt napra hívtuk kisbéri térségünk általános iskoláinak hetedik és nyolcadik osztályaiból az érdeklődő diákokat, szülőket és tanáraikat iskolánkba, a Bánkiba. Négy duális partnerünkkel vártuk a több mint száz diákot, hogy bemutathassuk a szakképzésben lezajlott változásokat, iskolánkban és a partnereinknél folyó munkát.

Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum

Previous
Next

A TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum 2021. november 16-án tartotta nyílt napját. 

Az érdeklődő 8. osztályosok és szüleik a Gazdálkodás és menedzsment, a Közlekedés és szállítmányozás és az Egészségügy ágazat követelményeiről kaptak tájékoztatást. Az egyes területek szakemberei, volt tanítványaink, mutatták be az iskolában tanultak gyakorlati felhasználásának lehetőségeit, munkahelyüket. 

A tájékoztatót követően megtekintették az intézmény szaktantermeit, tanóráit. A látogatók visszajelzése alapján vendégeink tartalmas, jó hangulatú programokon vettek részt. 

Az érdeklődők nagy száma – 250 fő felett – előrevetíti, hogy a technikumi képzés ismét népszerű lesz.

Bánki Donát - Péch Antal Technikum

Previous
Next

2021. november 12-én nyílt napot rendeztünk a Bánki Donát – Péch Antal Technikumban.  A nagy tömeg elkerülése miatt előzetes regisztrációs rendszert és idősávokat vezettünk be. Több, mint húsz állomás és betekintési pont adott lehetőséget arra, hogy az érdeklődő vendégek belelássanak intézményünk működésébe, óráinkba, illetve megismerkedjenek eszközeinkkel, termeinkkel. A nehéz egészségügyi körülmények ellenére több mint 550 diák, szülő látogatott el hozzánk, a visszajelzések alapján pozitív élményekkel lettek gazdagabbak. Reméljük rendezvényünkkel megkönnyítettük a pályaválasztás előtt álló fiatalok döntését.

Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium

Previous
Next

Iskolánkban, a Mikesben a mai napon, november 18-án tartottuk meg a nyílt napot. A pályaválasztás előtt álló diákok, érdeklődő szülők Vargáné Vojnár Katalin, igazgató asszony által tartott általános tájékoztató után ismerkedhettek meg a következő szakmákkal: informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus; kisgyermekgondozó, -nevelő; színház- és rendezvénytechnikus; mozgókép- és animációkészítő; oktatási szakasszisztens.  Minden szakma esetén rövid ismertetőt hallgathattak meg, majd interaktív, játékos formában kerültek közelebb az adott szakma rejtelmeihez. 

Köszönet minden kollégának, diáknak a szervezésért. Köszönjük, hogy a Mikessel voltatok, voltak!

Eötvös Loránd Szakképző Iskola

Previous
Next

A Tatabányai SZC Eötvös Loránd Szakképző Iskolában 2021. november 24-én nyílt napot tartottunk. Az érdeklődők megismerkedhettek az iskolánkkal és a képzéseinkkel. Gépészet ágazatban a 3 éves gépi és CNC forgácsoló, hegesztő vagy a 4 éves CNC programozó képzést, szociális ágazatban a 3 éves gyermek- és ifjúsági felügyelő szakmát ismerhették meg.

Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

Previous
Next

A Keri november 10-i nyílt napján 3 idősávban kb. 200 érdeklődő volt, szülők, tanulók egyaránt. Volt marcipán figura készítés, sajtfondüs burgonyagombóc kóstoltatás, koktél készítés kóstolóval egybekötve, alma fóliázás és mérlegelés-árazás, masni hajtogatás, iskola bemutatása diák vezetéssel, iskolavezetői beiskolázási ismertető.

Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum

Previous
Next

A TSZC Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikumban november 5-én tartottuk az első nyílt napunkat. A rendezvényen sok általános iskola kb. 100 diákja vett részt, jöttek érdeklődő szülők is. Három nyitott tanítási órát lehetett meglátogatni, utána közös tájékoztatót tartottunk az iskolai felvételről, a meghirdetett szakmákról, a technikusi képzésről.

December 8-án vidám csapatversenyt szervezünk a nyolcadikos diákoknak. 

 A következő nyílt napunk január 12-én lesz, amire szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Melyik ágazatban hol tanulhatsz?

A legfontosabb dátumok

2022.02.18.

Középfokú iskolába történő jelentkezés határideje, felvételi lapok postázási határideje.

2022.03.16.-ig

A középfokú iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

2022.03. 21-22.

Sorrend változtatás időpontja.

2022.04.29.

Iskola általi értesítés felvételről / elutasításról a jelentkezőnek.

2022.05.09. - 2022.05.20.

Rendkívüli felvétel eljárás időpontja.

2022.06.22. - 2022.06.24.

Beiratkozás a középfokú iskolába.