Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan várja soraiba azokat a fiatalokat de akár kicsit idősebbeket is akik a rendőri hivatást választják.

A rendőrség állami, fegyveres rendvédelmi szerv. Alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme.

Rendőrnek lenni nem mindennapi feladat. A rendőrség nem egy munkahely, hanem hivatás, életforma azoknak akik a testület kötelékében vannak.

A feladatok szakterületenként eltérők, mint ahogy a szolgálati beosztás is. Vannak szakterületek, pl. a hivatali, humánszolgálati, gazdasági, amelyek elsősorban hivatali munkaidőben, hivatali munkaidőbeosztásban, tehát 8-16 óráig dolgoznak, de ezen kívül létezik még a vezényléses, váltásos, és kombinált szolgálati beosztás is. Ezek nem napi nyolc hanem 12, vagy 24 órás munkarendet jelentenek, pontosan azért, hogy a rendőrség éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is el tudja látni a feladatát.

Miért érdemes a fiataloknak a rendőrszakképzést választani?

Amit a technikus szintű rendőr tiszthelyettes képzés kínál:

A rendvédelmi technikumba a jelentkezés feltételei:

Aki nem szeretne érettségi vizsgát követően továbbiakban iskolarendszerű képzésben résztvenni,  vagy már akár több évvel ezelőtt érettségizett és most dolgozik valahol, de pályát változtatna, nem csak munkát, hanem hivatást is szeretne, azokat várjuk az iskolarendszeren kívüli rendőrjárőr szakképesítést adó 10 hónapos képzés elvégzésére.