Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás. együttműködő képesség.
Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményen szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács az élelmiszerekből ételeket, fogásokat "varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.
A szakképzettséggel rendelkező
a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.
Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket használ. Az Elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul a sütiknek a weboldalon való alkalmazásához, az Elutasítom gomb megnyomásával elveti azok alkalmazását. A weboldalon alkalmazott egyes sütikről és azok ismérveiről Adatvédelmi tájékoztatónkban kaphat bővebb tájékoztatást. Korábbi beállításait a Cookie (süti) beállítások gombra kattintva módosíthatja.
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket használ. Az Elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul a sütiknek a weboldalon való alkalmazásához, az Elutasítom gomb megnyomásával elveti azok alkalmazását. A weboldalon alkalmazott egyes sütikről és azok ismérveiről Adatkezelési tájékoztatónkban kaphat bővebb tájékoztatást. Korábbi beállításait a Cookie (süti) beállítások gombra kattintva módosíthatja.
Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalunkat azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.
A weboldal működéséhez szükséges cookie-k mellett az ezen a weboldalon használt harmadik féltől származó szoftverek egy része a teljes szerverünkön keresztül tárolhat cookie-kat. Ez a bekezdés ezekre a cookie-kra (harmadik felekre) vonatkozik, amelyek lehetővé teszik weboldalunk működését / funkcionalitását. A Tatabányai Szakképzési Centrum nem ellenőrizheti ezeknek a cookie-knak a felhasználását és / vagy a harmadik felek által a cookie-k által gyűjtött információk felhasználását. A Tatabányai Szakképzési Centrum csak egy olyan platformot biztosít, amely lehetővé teszi ezen harmadik féltől származó cookie-k tárolását. Különböző típusú funkcionális cookie-k nem kötelezőek, és ez a weboldal ezek nélkül is működhet, így bármikor lehetőséged van a be- és kikapcsolásra.