Pályaválasztási és Szakmanap

Ismét megrendezésre került a Pályaválasztási és Szakmanap

A november 9 és 10.-e között a megrendezésre került Pályaválasztási és Szakmanap rengeteg diákot vonzott hétvégén Tatabányára a Földi Imre Sportcsarnokba. Az esemény megnyitóján dr. Hankó Balázs, Innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő, és Kancz Csaba, Komárom-Esztergom Vármegye főispánja osztotta meg gondolatait.

Az látogatók a kiállító iskolák standjainál érdeklődhettek a tatai, tatabányai, oroszlányi, kisbéri és komáromi járás középfokú képző- és szakképző intézményeinek képzéseiről, a résztvevő szakemberek segítségével pedig betekintést nyerhettek az egyes szakmákba és ösztöndíj-lehetőségekbe. Többek között megismerkedhettek a Honvéd Kadét Programmal, illetve a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság is bemutatókkal készült a számukra.

Az interaktív bemutatók és foglalkozások mellett pódiumbeszélgetések keretein belül is kaphattak tájékoztatást a szakmákban rejlő lehetőségekről: a beszélgetések alkalmával Nagy Edina, a TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója beszélgetett Molnár Zoltánnal, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság címzetes rendőr főtörzszászlós körzeti megbízottjával. Müllerné Liczki Melinda, a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola igazgató-helyettese Tiba-Szőgyényi Andreával, a Gasztro Kristály Zrt. Kristály Imperiál Hotel****Tata szállodavezetőjével, illetve Vargáné Vojnár Katalin, a TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium igazgatója beszélt a gyakorlati helyeket biztosító munkáltatókkal szakmaszeretetről, karrierútról. További beszélgetéseket is hallhattak a látogatók, többek között Bauer Attilával, a TSZC Bánky Donát-Péch Antal Technikum igazgató-helyettesével, Herbertné Orbán Ildikóval, GRUNDFOS Magyarország Kft. szenior HR specialistájával, Csomó Zoltánnal, a MOL-LUB Kft. szenior HR specialistájával, valamint Albert Szilviával, a Sanmina-SCI Magyarország Kft. üzemeltetési vezetőjével. Ezen felül Zsidi Henriett, a TSZC Alapy Gáspár Technikum és Szakképőző Iskola igazgatója és Molnár Ágnes, a Mylan Hungary Kft. képzési vezetője beszélgettek, valamint Zwickl Krisztián, a TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola igazgatója a Schatz-Ház Kft. cégvezetőjével, Bodnár Csabával, illetve Gács Nóra, a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum igazgatója Barczai-Wágner Anikóval, a  tatabányai Szent Borbála Kórház ápolási igazgatóhelyettesével. 

 

A program alatt kivetítőkön és ledfalon tekinthették meg az érdeklődők a megyei középiskolák, munkáltatók, szakmai szervezetek kisfilmjeit, bemutatkozó és szakmabemutató videóit. 

A kiállítást díjátadó zárta, amely során a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum elnyerte “Az Év Kiállítója” I. helyezett díját, valamint közönségdíjat kapott a Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola. A díjakat pedig Dr. Szerencsés László, a KEV Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve Zölde Mónika, a KEV KH Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának főosztályvezetője adta át. Végezetül pedig a kétnapos esemény Zöld Mónika szavaival zárult.