Hírek

KEMKIK felhívása kamarai gyakorlati oktatói képzésre

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga célja, hogy biztosítsa az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzést folytató szervezetnél kötelező szakmai gyakorlatukat töltő tanulókkal gyakorlati oktatóként foglalkozó, meghatározott szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek számára a tudatos és színvonalas pedagógiai tevékenységet jelentő minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és szakképzési adminisztrációs ismeretek elsajátítását.

Tovább »

2022. február 07-ig lehet pályázni az Apáczai ösztöndíjra!

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az “Apáczai ösztöndíjprogram – támogatás pályázat útján” pályázatot hirdet, amelynek benyújtására nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező, szakképző iskola, illetve technikum 9. és 10. évfolyamának tanulói jogosultak.

Tovább »

Friss információk a duális képzésről

A szakképzési szóló 2019. évi LXXX. törvény szakképzési hozzájárulásra vonatkozó rendelkezései 2022. január 1-jétől hatályukat vesztették, a vállalkozásoknak nem kell szakképzési hozzájárulást fizetniük.

Tovább »

Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny

A Tatabányai SZC Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum 12.a osztályos tanulói, Paksi Soma és Cziráki Balázs, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium és az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által megrendezett Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen döntőjén 8. helyezést értek el.

Tovább »