Mozgókép- és animációkészítő

Kompetencia elvárás

Jó kézügyesség és rajzkészség, térlátás, a részletekből az egészre való következtetés képessége, kreatív gondolkodás, informatikai alapismeretek, műszaki érdeklődés, munkabírás, csapatmunka.

Kreatív ágazat- hang-, film- és színháztechnika terület- 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A mozgókép- és animációkészítő a mozgókép, videofilm, rajzfilm és számítógépes animáció területén végez alkotó munkát, szakszerűen tudja kezelni és alkalmazni a feladataihoz kapcsolódó számítástechnikai eszközöket, digitális kép- és hangkezelő programokat, valamint fotó, videó, világítás- és hangtechnikai eszközöket.

A szakképzettséggel rendelkező

Ajánlott minden fiatal számára, aki egyaránt képes elmélyült egyéni munkavégzésre és konstruktív csapatmunkára, türelmes és kreatív, szeret és tud is sokat (nagyon sokat) rajzolni, valamint lépést tud tartani egy folyamatosan változó szakma technikai környezetével. Ajánlott azoknak is akik később egyetemi szinten is szeretnék folytatni mozgóképi tanulmányaikat.