Színház- és rendezvény
technikus

Kompetencia elvárás

Önállóan, pontosan és precízen összehangolja a színpadon végzett színpadtechnikai munkafolyamatokat. Gyakorlatias munkájával és jó kapcsolatteremtő képességével segíti a rendezői elképzelések megvalósítását. Kiemelten felügyel a színpadi biztonságra.

Kreatív ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairányok: Színpadtechnikus szakmairány, Színpadi hangtechnikus szakmairány, Színpadi világítástechnikus szakmairány, Színpadi vizuális technikus szakmairány. A színház- és rendezvénytechnikus aktívan részt vesz a rendezői és tervezői instrukciók alapján a létrejövő színházi előadások színpad technikai folyamatában. Az előadásokkal kapcsolatban alkalmazza a számára előírt (audió, vizuál, egyéb) beállításokat és instrukciókat. Elvégzi a megvalósításhoz szükséges szakma irányának megfelelő szereléseket. Az előadások technikai kiszolgálását végző műszaki személyzet tagjaként közös és speciális részfeladatok elvégzésével vesz részt az előadás lebonyolításában.

A szakképzettséggel rendelkező

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a színház színes világa, egy színpadi produkció, vagy rendezvény színpadtechnikai megvalósulása, lebonyolítása és nem riasztja el a rendszeres esti elfoglaltság.